Να στείλετε μήνυμα
Νέα
Σπίτι > Νέα > Ειδήσεις επιχείρησης περίπου Κίνδυνοι ασυνέπειας στις μπαταρίες λιθίου
Εκδηλώσεις
Επικοινωνήστε μαζί μας
86-0731-84282664
Επαφή τώρα

Κίνδυνοι ασυνέπειας στις μπαταρίες λιθίου

2023-09-22

Πιό πρόσφατες ειδήσεις επιχείρησης περίπου Κίνδυνοι ασυνέπειας στις μπαταρίες λιθίου

Η συνέπεια των μπαταριών λιθίου αναφέρεται κυρίως στη συνέπεια της χωρητικότητας, της εσωτερικής αντίστασης και της τάσης ανοικτού κυκλώματος.Αντιφάσεις στις χορδές των κυψελών μπαταρίας που χρησιμοποιούνται μαζί μπορεί να προκαλέσουν τα ακόλουθα προβλήματα:

 

1) Απώλεια παραγωγικής ικανότηταςΑναφέρεται στη δημιουργία μιας μπαταρίας που αποτελείται από μεμονωμένες κυψέλες, η οποία συμμορφώνεται με την "αρχή του βαρελιού" όσον αφορά την χωρητικότητα.Η χωρητικότητα του χειρότερου κυττάρου καθορίζει τη χωρητικότητα ολόκληρης της μπαταρίας.

 

Για να αποφευχθεί η υπερφόρτιση και η εκφόρτιση της μπαταρίας, η λογική του συστήματος διαχείρισης της μπαταρίας ορίζεται ως εξής:όταν η χαμηλότερη ατομική τάση φτάνει την τάση διακοπής εκφόρτωσηςΚατά την φόρτιση, σταματήστε την φόρτιση όταν η υψηλότερη τάση μονάδας αγγίξει την τάση διακοπής φόρτισης.

 

Πάρτε δύο μπαταρίες συνδεδεμένες σε σειρά ως παράδειγμα. Η μία μπαταρία έχει χωρητικότητα 1C, ενώ η άλλη έχει χωρητικότητα μόνο 0,9C.Δύο μπαταρίες περνούν από την ίδια ποσότητα ρεύματος..

 

Κατά την φόρτιση, οι μπαταρίες μικρής χωρητικότητας πρέπει πρώτα να φορτιστούν πλήρως, φτάνοντας στην κατάσταση διακοπής φόρτισης και το σύστημα δεν θα συνεχίσει να φορτίζει.Οι μπαταρίες μικρής χωρητικότητας αναπόφευκτα θα εκφορτώσουν όλη τη διαθέσιμη ενέργεια πρώτα., και το σύστημα θα σταματήσει αμέσως την εκφόρτιση.

 

Με αυτόν τον τρόπο, τα κύτταρα με μικρή χωρητικότητα είναι πάντα πλήρως φορτισμένα και εκφορτισμένα, ενώ τα κύτταρα με μεγάλη χωρητικότητα χρησιμοποιούν πάντα ένα μέρος της χωρητικότητάς τους.Ένα μέρος της χωρητικότητας ολόκληρης της μπαταρίας είναι πάντα αδρανές.

 

2) Απώλεια ζωής, παρόμοια, η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας καθορίζεται από την κυψέλη της μπαταρίας με τη μικρότερη διάρκεια ζωής.Είναι πολύ πιθανό ότι το κύτταρο της μπαταρίας με τη μικρότερη διάρκεια ζωής είναι αυτό με μικρή χωρητικότηταΟι κυψέλες μπαταρίας μικρής χωρητικότητας είναι πάντα πλήρως φορτισμένες και εκφορτισμένες, με υπερβολική ισχύ, η οποία είναι πιθανό να φθάσει πρώτα στο βασικό σημείο της ζωής τους.,Μια ομάδα κυψελών μπαταρίας συγκολλημένες μαζί θα πεθάνουν μαζί της.

 

3) Καθώς η εσωτερική αντίσταση αυξάνεται, διαφορετικές εσωτερικές αντίστασεις ρέουν μέσα από το ίδιο ρεύμα, και τα κύτταρα με υψηλή εσωτερική αντίσταση παράγουν σχετικά περισσότερη θερμότητα.Θα επιταχύνει τον ρυθμό αποδόμησης και θα αυξήσει περαιτέρω την εσωτερική αντίσταση.Η εσωτερική αντίσταση και η αύξηση της θερμοκρασίας σχηματίζουν ένα ζευγάρι αρνητικής ανατροφοδότησης, επιταχύνοντας την υποβάθμιση των κυττάρων υψηλής εσωτερικής αντίστασης.

 

Τα κύτταρα με βαθιά γήρανση έχουν μεγαλύτερη εσωτερική αντίσταση και μεγαλύτερη αποσύνθεση της χωρητικότητας.Η ασυνέπεια στις επιδόσεις των κυψελών μπαταρίας σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής και επιδεινώνεται κατά τη χρήσηΤα κύτταρα μέσα στην ίδια μπαταρία παραμένουν αδύναμα και επιταχύνουν την αποδυνάμωση.

Μας στείλετε την έρευνά σας άμεσα σε

Πολιτική Απορρήτου Καλή ποιότητα της Κίνας Πακέτο μπαταριών της EV Προμηθευτής. Πνευματικά δικαιώματα © 2021-2024 ctsbattery.com . Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.